I have a dream

I have a dream

I många år så har jag haft en känsla av att jag skulle vilja ge tillbaka i ett större sammanhang än vad jag kan göra rent privat och ideellt.

Det blir alltid komplicerat när man blandar ihop välgörenhet och företag, frågetecknen blir många och kritiken ofta hård om man mot all förmodan skulle göra pengar på att göra något bra. Så jag bestämde mig tidigt för att det inte var någon idé att blanda ihop det och bara köra med helt öppna kort. 

Den här butiken har jag gjort enbart för min egen skull, jag älskar design och själv har jag saknat saker som kan leva länge, helst ett helt liv med mig. De behöver kunna förändras med mig, nya förutsättningar, nya bostäder, nya dekorer och en annan stil, tycke och smak. Jag älskar dessutom att sätta min egen prägel på något och tycker själv om när saker går att förändra, byta ut något på osv. 

Jag kommer då och då släppa produkter vars HELA vinst kommer att gå till välgörande ändamål. Jag kommer att fokusera på miljö- och humanitära ändamål, vart pengarna går kommer att framgå tydligt och transaktioner kommer alltid att redovisas. 

Men mitt sätt att ge tillbaka genom den här butiken och produkterna är många fler:

-Allt är miljövänligt producerat och helt eller delvis av returprodukter. Det syns inte alltid på dem, så fråga gärna- så berättar jag mer! 🔄

-Allt är närproducerat och ingen produktion kommer någonsin att flytta utomlands- trots att det skulle öka mina marginaler med mer än dubbelt upp 🌎

-Allt görs i små kollektioner så att inget onödigt produceras, vi samproducerar flera olika produkter istället för att minska svinn och frakter. 💯 

-Men framför allt har de flesta produkter mer än en funktion och många saker kan kombineras på fler än ett sätt och kan förändras och varieras i all oändlighet och har därför ett evigt liv.
Det är miljövänligt om något. 🌱

-Många av produkterna inbjuder till eget skapande och jag gillar idén av att ni gör egen design av min design. Dela gärna med er?! 💛

Jag har egentligen inte bara skapat några produkter, även om det kommer att se ut så från början- utan faktiskt ett helt universum.
(Sa hon blygsamt haha) 

Men faktiskt så hänger allt ihop och hur allt hänger ihop kommer att framkomma efter hand då fler produkter dyker upp i butiken, men min förhoppning är ändå att du gillar de första produkterna som dyker upp och att du vill ha något av dem! De första försäljningarna är helt avgörande för att jag ska ha råd att fortsätta utveckla en designidé jag tror på- en form av ”slow design” som bygger på att vi inte producerar på bekostnad av vår miljö. 

Vill du stötta vår designutveckling och samtidigt få inbjudningar till våra kommande vernissager? Köp gärna ett medlemskap- det kostar endast 150 kr som en engångskostnad och ger dig förutom 2-4 inbjudningar till vernissager/ år- förtur på nya kollektioner och en rabatt på alla dina inköp för all framtid! Se mer i butiken under ”Friends of The Left Gallery” eller kontakta mig så får du mer info. 

Tack för att du hittade hit och välkommen! 

Tillbaka till blogg